Közlemény – 2020.03.17. – 1

Róbert Rákos
Megosztás
  •  
  •  

Tisztelt Szülők!

A koronoavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedésekkel összhangban az otthon tanuló diákok munkáját segíti az M5 kulturális csatorna: minden hétköznap reggel 8 órától 14:30-ig oktatási tartalmakat sugároz. Több telekommunikációs cég jelentős kedvezményekkel vagy ingyenes hozzáféréssel támogatja a digitális munkarendet. 

Az M5 hétköznap 8-tól 11 óráig az 5-8. osztályos diákoknak Felsős című műsorát vetíti; biológia, magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, művészetek és informatika témakörben. 11-től 12 óráig nyelvleckéket sugároz. Két angol nyelvleckével jelentkezik a Szólalj meg! című műsor, 11:30-tól pedig 5-5 nyelvlecke követi egymást, hétfőnként német, keddenként francia, szerdánként olasz, csütörtökönként spanyol, péntekenként pedig orosz nyelvtani feladatokkal. 

12 órától a középiskolás korosztály érettségi felkészítését segíti a csatorna. 

Az M5 csatorna hétköznaponta 14:30-ig sugározza az oktatási műsorokat, amelyek elérhetők a www.mediaklikk.hu/digitalisoktatas oldalon is. 

A tantermen kívüli, digitális munkarend támogatására az országosan elérhető oktatási anyagokat tartalmazó weboldalak, így – egyebek mellett- az oktatas.hu, az nkp.hu, a videotanar.hu, az ekreta.hu, a mozaweb.hu használata a tanév végéig nem terheli a lakossági ügyfelek adatkeretét a Vodafone Magyarország hálózatán. Ugyancsak adatkeret igénybevétele nélkül lesz elérhető a Vodafone Magyarország Alapítvány Vodafone Apptár androidos applikációja, amelyben több száz ingyenesen letölthető, tanulást segítő program található. 

A Telenor 100 GB extra Hipernetet bocsát minden ügyfele rendelkezésére. 

A Telekom minden lakossági, üzleti-és feltöltőkártyás ügyfelének 10 GB extra mobilnetet biztosít. A telekommunikációs cég ingyenessé tette a MagentaKraft használatát, amelyben bármely tanár elkészítheti saját podcastjét, videóját, és akár élőben is közvetítheti az óráját.

 

Üdvözlettel:
Maráz István Zsolt
mb. intézményvezető

Next Post

Közlemény - A digitális tanrendről - 2020.03.17

Megosztás    Tisztelt Szülők, Kedves Diákjaink! Elkészült az a webfelület, amire iskolánk tanárai a segédleteiket töltik fel.  A Webfelület elérhetősége: http://www.fertorakosiskola.nhely.hu/www.fertorakosiskola.nhely.hu/index.html Ugyanez elérhető ennek a honlapnak a jobb, felső sarkában is, a Digitális tanrend menüpontban.