Közlemény – 2020.03.16. – A Digitális tanrendről

Róbert Rákos
Megosztás
  • 24
  •  
    24
    Shares

Tisztelt Szülők!

A digitális tanrendről szeretnénk tájékoztatni Önöket.

Az első lépés a kommunikáció, azaz a gyors kapcsolattartás az osztályfőnökökkel. Mivel nagyon sokan használjuk a Facebook közösségi oldalt, és ennek önállóan is létező üzenetküldő szolgáltatását, a Messengert, ezért arra jutottunk, hogy az osztályfőnökök létrehoznak egy csoportot, amibe a diákjaikat meghívják.

A második lépés, a tananyag eljuttatása a tanulókhoz.
A Soproni Tankerület segítségével a SopronTV műsorában és emellett a Youtube felületen létrejön egy csatorna, ami az 1. és 2. osztályos tananyaggal foglalkozik. A 3-8. osztály számára is lesz egy Youtube felület, amin a tananyaggal foglalkoznak. Az M5 TV csatorna is készít tananyaggal foglalkozó műsorokat.
A mi szaktanáraink is követik ezeket a felületeket, értesítik a diákjaikat arról, hogy mire kell figyelniük. Emellett a saját tantárgyaikhoz segédleteket készítenek.
A honlapunkon (https://iskola.fertorakos.hu) szerdán (03.18.) elérhető lesz egy menüpont, ami egy új felületre vezet. Ennek a felületnek a neve: Digitális tanrend. Itt táblázatos formában listázva lesznek a foglalkozások, hasonlóan az órarendhez, és onnan letölthetik a tanárok által készített segédleteket. A tananyag pdf formátumban lesz, mivel Word szövegszerkesztője nem mindenkinek van. A PDF ingyenes formátum, a Windows 8, 8.1 és 10 alapból kezelni tudja, de régebbi rendszer esetén is van lehetőség a teljesen ingyenes Adobe Reader program letöltésére, ami ismeri ezt a formátumot.
(Letöltés innen: https://get.adobe.com/hu/reader)

A diákokhoz a segédletek, a TV és a Youtube segítségével el fognak jutni a szükséges tananyagok.
A számonkérés módja jelenleg kidolgozás alatt áll.
Arra szeretnénk kérni mindenkit, hogy minden nap fordítson időt a tanulásra, az iskola honlapjának és Facebook felületének megtekintésére, mert minden új információt ott osztunk meg.

Tisztelettel: Maráz István Zsolt
mb. intézményvezető

 

Next Post

Közlemény - 2020.03.17. - 1

Megosztás24 24SharesTisztelt Szülők! A koronoavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedésekkel összhangban az otthon tanuló diákok munkáját segíti az M5 kulturális csatorna: minden hétköznap reggel 8 órától 14:30-ig oktatási tartalmakat sugároz. Több telekommunikációs cég jelentős kedvezményekkel vagy ingyenes hozzáféréssel támogatja a digitális munkarendet.  Az M5 hétköznap 8-tól 11 óráig az 5-8. osztályos diákoknak Felsős […]