Advent – 4. rendezvény

Róbert Rákos
Megosztás
  • 14
  •  
    14
    Shares

 

 

Advent negyedik vasárnapján emlékezzünk az első karácsonyra, Jézus Krisztus születésére!

Jézus Krisztus születése így történt: Anyja, Mária, jegyese volt Józsefnek, de mielőtt  egybekeltek volna, kitűnt, hogy Mária áldott állapotban van a Szentlélektől. Férje, József igaz ember volt, nem akarta őt megszégyeníteni, ezért elhatározta, hogy titokban bocsátja el.Amikor azonban ezt végiggondolta magában, íme, az Úr angyala megjelent neki álmában és ezt mondta: „József, Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, mert a benne fogant élet a Szentlélektől van. Fiút fog szülni, akit nevezz el Jézusnak, mert ő szabadítja meg népét bűneiből.”
Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr mondott a próféta által:
„Íme, a Szűz gyermeket fogan és fiút szül,
és az Emmánuel nevet adják neki” –  
ami azt jelenti: Velünk az Isten.
József  pedig, amikor felébredt álmából, úgy cselekedett, ahogyan az Úr angyala parancsolta neki: magához vette feleségét.
Mt 1,18-24

Advent az „adventus Domini” kifejezésből származik, aminek a jelentése: „az Úr eljövetele”. Az adventi időszak a karácsony előtti negyedik vasárnappal kezdődik és karácsonyig tart. Ami fontos, az az, amit a gyertyák szimbolizálnak: 1. hit, 2. remény, 3. öröm és 4. szeretet, ha ezekkel az érzelmekkel feltöltve készülünk a karácsonyra, akkor meghitt és szeretetben gazdag ünnepünk lesz.

 

A 4. osztályosok videója:

Next Post

Osztálytisztasági verseny

Megosztás14 14SharesTisztelt Szülők, Kedves Diákok!   Szeptember óta a DÖK és Joó Lilla tanárnő rendszeresen ellenőrizték az osztálytermek rendjét, és tisztaságát.  Az alsó tagozatban a tisztasági verseny győztesei a 2. osztály lett.  Gratulálunk nekik!